2010 AB Tüketici Kalite


SERGÜN HALEN AVRUPANIN ZİRVESİNDE!



Avrupa Birliği Tüketici Kalite Ödülü ikinci kez üst üste Sergün’ ün oldu. Geçen yıl ilk kez İstanbul Çırağan Sarayı’ nda düzenlenen ve Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan veya hizmet veren firmaların ödüllendirildiği organizasyonun ikincisi bu yıl Avrupa Birliğinin Başkenti Brüksel’de düzenlendi.

Türk sanayisinin onur gecesinde Sergün, bir kez daha sektöründe zirveye damgasına vurmanın haklı gururunu yaşıyor.

29 Mayıs tarihlerinde Avrupa Birliğinin Merkezinde düzenlenen bu olağan üstü gecede Türk sanayisinin devleri kürsüye çıktı. Avea, Mng, Türk Telekom, Pankobirlik, Çaykur, Cp piliç, İşbir, Balparmak gibi  sektörünün devlerinin yönetici ve temsilcileriyle birlikte bu çok önemli ödülü  Yönetim  Kurulu Başkanımız Sayın Tamer UĞURLUEL, Sabancı Vakfı Mütevelli heyet Başkanı Sayın Dilek Sabancı’dan  Aldı.

World Consumer Academy tarafından düzenlenen zirvenin gündüz bölümünde “Kendimize Dışarıdan Bakıyoruz.” Başlıklı workshoplar düzenlendi. Oturumların başkanlığını Mehmet Emin Öztürk’ ün yaptığı Workshoplarda Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ziya Altunyıldız, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Sabancı Vakfı Başkanı Dilek Sabancı, Pankobirlik Başkanı Fahrettin Tan gibi önemli isimler  Avrupa Birliği sürecinde Türkiye’nin geçmişini ve geleceğini değerlendirdi.

İkinci Defa Avrupa Birliği Tüketici Kalite  Ödülünü alan Sergün Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Uğurluel, “ Yıllarca kalite politikamızdan ödün vermeden müşteri memnuniyetini daima ilke edinmemiz bugünkü başarımızı getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün talimatıyla başlayan ihracat seferberliğimiz neticesinde Sergün’ ün kalitesi artık yurtdışındaki tüketicilere de ulaşmaya başlamıştır. Hedefimiz bu kalitemizden taviz vermeden yakın bir zamanda tüm dünya ülkelerinde güneş enerjisinin kullanılmasını sağlayarak dünyamızın korunmasında etkin rol oynamaktır.” Dedi.