Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2011

GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜ 10 – 13 MART TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ’NDE YENİDEN BİR ARAYA GELDİ…
        Katılımcı firmalar ile potansiyel güneş enerjisi kullanıcıları, ülkemizin ilk ve tek fuarı 10- 13 Mart 2011 tarihleri arasında Solarex İstanbul Fuarı’nda bir araya geldi. Sanayi maliyetlerini yükselten pahalı enerji sistemleri yerine, güneş enerjisi sistemlerini tercih eden pek çok dünya ülkesinden ziyaretçi gelen fuarda, Türk kamuoyuna da güneş enerjisi sistemlerinin önemi anlatıldı. Bilindiği gibi Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli bakımından avantajlı bir konumda bulunmaktadır.
 
        Fuarın yapılmaya başladığı 2008 yılından beri hem sektörün bir araya gelebilmesi için hem de Türk insanına ve diğer ülke ziyaretçilerine güneş enerjisinin faydalarını ve de sıcak suyun önemini anlatabilmek için Sergün Güneş enerjisi bu yılda 4. ULUSLARARASI SOLAREX İSTANBUL 2011 Fuarının başrol oyuncusuydu.
 
        Türk ziyaretçilerinin yanı sıra diğer ülke ziyaretçilerini ve yurtdışı distribütörlerini 144 m2 lik ana fuayedeki standında ağırlayan  Sergün yaptığı işin önemini ve çevreye duyarlılığını anlatmak için ziyaretçilerine de birer çam fidanı hediye etti.
 
        Sergün Güneş Enerjisi 2010 yılının mart ayında Kütahya- Eskişehir üzerindeki ana yol üzerindeki bir alana güneş enerjisi alan müşterilerinin adına birer ağaç dikme kampanyası başlatmış ve “ Sergün Hatıra Ormanı” kurmuştu. Bu hareketini Solarex İstanbul 2011 fuarında da devam ettiren Sergün Güneş Enerjisi, ziyaretçilerinden büyük övgü aldı.
         Fuar esnasında profesyonel ziyaretçiler ve  son kullanıcıların yanı sıra Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Lütfi Akça , Orköy Genel Müdürü Prof Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç da fuarda Sergün Standını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Uğurluel’ den yapılan çalışmalar ve projeler hakkında brifing aldılar.
 
        Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Uğurluel, hem Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Lütfi Akça’ya hem de Prof Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç’ a   Güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesine verdiği desteklerden dolayı şükranlarını sunarak birer de plaket takdim etti.
 
         Solareks İstanbul 2011 fuarında yeni ürünler de tanıtan Sergün fuardan oldukça memnun ayrıldı.